Patsolankoski

Patsolankoski sijaitsee Tohmajärven kuntakeskuksesta noin 10 km Värtsilään päin. Koski on suorassa yhteydessä venäjän puolella olevaan Jänisjärveen, joka on monen mielestä yksi parhaimpia kuhaparatiisejä. Koskeen nousee loppusyksystä vuosittain muutama kunnon taimen/järvilohi jotka tekevät tästä koskesta erittäin mielenkiintoisen kalastettavan. Näiden isomusten ansiosta koskessa on pieni taimenen poikasten populaatio.Lisäksi tankkiauto tuo silloin tällöin pyyntikokoista taimenta koskeen.

Koskesta voi myös saada tuurilla ja taidolla kelpo kokoisia harjuksia. Kosken ala-osassa hitaasti virtaavassa kohdassa on mahdollista saada juhannuksen jälkeen kuhaa, joka nekin on peräisin Venäjän Jänisjärvestä. Lisäksi koskessa esiintyy haukia , ahvenia ja särkikaloja. Muutama sata metriä ylävirtaan sijaitsee vielä Ylä-Patsolankoski, joka on enempikin mietovirtainen niva. Mutta pienen kalastus paineen omaavana käymisen arvoinen paikka. Patsolan kosken ylittää maantie silta joten se on helposti kalastettavissa molemmin puolin, tosin koski on myös helposti kahlattavissa. Kosken rannalla on laavu ja tulipaikka.

Patsolankoski on vapaa koski. Patsolankosken viehättävä laavupaikka sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Patsolankosken sillalta.

Kalastuslupia Patsolankoskelle myyvät: 

  • Majatalo Sinilintu, 013 285 481

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *