Jänisjoki

Jänisjoen alkuhaarat risteilevät Tuupovaarasta, Ilomantsista ja Enosta kohti Loitimon järveä Kiihtelysvaarassa. Loitimon jälkeen alkaa varsinainen ’iso Jänisjoki’, joka virtaa halki Tohmajärven ja Värtsilän aina itärajalle saakka. Venäjän puolella joki jatkuu kohti Jänisjärveä ja laskee lopulta Laatokkaan Läskelän kohdalla.

Jänisjoki Värtsilän sillalta kuvattuna.

Jänisjoki Värtsilän sillalta kuvattuna.

Katso video moottoriveneajelusta Jänisjoella.

One Response to Jänisjoki

  1. Erkki Lintunen sanoo:

    Kesä 2014 on ollut Jänisjoella lievästi sanottuna murheellinen. Vesi on niin alhaalla ettei jokeen olennaisesti kuuluvaa luomoavaa tunnelmaa voi millään tavoittaa. Olisiko mitenkään mahdollista palauttaa joen vesitaso edes lähelle entisten aikojen tasoa?

    Ja sitten, uimapaikka Arppen pihan yhteyteen! Sen viereen venelaituri! Sillan nurkan lähellä on tyhjillään hyväkuntoinen rakennus, johon voi vähillä kustannuksilla rakentaa uimakopit miehille ja naisille. Muullekin käytölle jää tilaa!

    Ei jätetä tätä asia aikomukseksi eikä anneta sen valua ajopuuna alavirtaan! Tohmajärven kunnan matkailullisiin suunnitelmiin tässä hyvä aihe. Asiasta aloitteen tekeminen kuuluu Värtsilän Pitäjäyhdistykselle. Ja ajankohta on nyt heti syksyllä, kun laaditaan suunnitelmia ja talousarvioita ensi vuodelle.

    Pitäjäyhdistyksen taitoihin on kuulunut erilaisten tehtävien toteuttaminen työttömien työllistämisen keinoin. Niin jatkukoon tässäkin tarpeessa, jos se hyväksi nähdään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *